• Lokacija
  • Projektna zasnova objekta
  • Urejanje soseske
  • Cena kvadratnega metra
  • Koper turistično mesto

Soseska »Modri gaj« je zgrajena neposredno pod kompleksom cerkve Sv.Marka v Žusterni, pod cesto, ki povezuje Koper in  Izolo s centralno bolnišnico Slovenske Istre. Soseska je orientirana tako, da je iz vsake hiše omogočen pogled na morje. Koliko bo iz posameznega okna vidnega morskega obzorja bo pač odvisno tudi od hortikulturne ureditve in ne le od lokacij posameznih hiš. Tudi sicer, je izbor lokacij posameznih  stanovanjskih  enot povsem odvisna od želja bodočih lastnikov. Domačinom razgled na morje ni toliko pomemben, kot temu elementu pripisujejo pomembnost kupci iz notranjosti. V vsakem stanovanju ali posameznem delu stanovanjske hiše vidi nekdo prednosti, ki so za drugega  pomanjkljivost, tako da se praviloma vedno najde kupec, ki si prav tako stanovanje želi.  Nekdo bo premagoval stopnice, da bo v nadstropju užival v razgledu, nekdo bo pač raje sedel pod pergolo in obdeloval vrt ne glede na to, da bo moral situacijo na morju preverjati iz bližnjega parka.

V osnovi je večstanovanjska hiša tlorisnih dimenzij 14m x 17m, grajena v petih etažah. Konstrukcija je armiranobetonska in zasnovana na način, da omogoča čim večjo fleksibilnost razporejanja prostorov in notranje opreme. V kletno etažo je umeščena garažna hiša s kletnimi prostori, v ostalih etažah je predvidenih pet stanovanjskih enot različnih kvadratur. Vsa stanovanja imajo dostop preko zunanjih stopnišč. Štiri stanovanja so enoetažna, eno stanovanje pa se razteza čez 2 etaži.  Vsa stanovanja imajo priključek na plinski dimnik, vgrajene imajo instalacije za klimatsko napravo. Stavbno pohištvo je plastično, proizvajalca AJM, žaluzije pa bodo daljinsko vodene.

Soseski kot celoti je skupen enoten sistem urejanja zunanje ureditve, ki je v mediteranskem okolju eden bistvenih elementov bivalne kulture.  Bivanje se pretežni del leta namreč odvija na prostem, na terasah, ki so v več primerih večje od same stanovanjske enote, pod pergolami  zunanje ureditve…  Sosesko že med gradnjo obzidamo  z  kamnitimi obodnim zidom.  Tudi dostopne poti parkirišča in podobno so izvedene v kombinaciji domačega  –  istrskega kamna, peščenjaka in apnenca, kar daje soseski, ob hišah, ki vsebujejo elemente arhitekturnega oblikovanja povzetega po stanovanjskih objektih starega koprskega mestnega jedra,  enoten istrsko –  mediteranski videz, kar bo še bolj izraženo z zasaditvijo tipično mediteranskega drevoreda in  ob postopnem individualnem urejanju tipične hortikulturne ureditve posameznih parcel.

Cena kvadratnega metra je v veliki meri odvisna od velikosti posamezne parcele in končne velikosti objekta, ki bo na parcelo postavljen. Izhodiščna cena se določa na osnovi  tekoče tržne cene primerljivih parcel in stroškov gradnje v času sklepanja pogodbe. Obremenitev končne cene s stroškom zemljišča je v našem primeru zaradi sistema gradnje ( samostojni – manjši  stanovanjski objekti ) večja kot v klasični blokovni gradnji. V primeru izločenega stroška financiranja, ko  že v samem začetku gradnje vključujemo  soinvestitorje, ki sprotno financirajo gradnjo, je vrednost  stanovanjske površine standardno dograjenih objektov kljub temu na ravni splošne ponudbe novih tržnih stanovanj na atraktivnejših  lokacijah Kopra, ki v povprečju  trenutno ne presega 2500 €/m2. Seveda pa je končna vrednost odvisna od velikosti pripadajočega lastnega zemljišča, standarda finalne opreme in zaključnih del.

Koper se bo na turistični zemljevid vpisal z dograditvijo Marine in hotela v Žusterni, z dokončno ureditvijo severne obvoznice, z dograditvijo potniškega terminala, na območju bivšega prvega pomola Luke,  z vzporedno tehnološko posodobitvijo Luke in aktiviranjem človeškega potenciala, ki ga Koper premore predvsem na področju vodnih športov.

Koper celinskim Evropejcem nudi prvi kontakt s sredozemskim morjem in sredozemsko  kulturo.  Mimo Kopra se pelje množica turistov, ki se v Semedeli  sploh  prvič v življenju pripelje do  morja, prvič v živo vidi jadrnico, prekooceansko ladjo. To so potencialni turisti, kako pa jih zadržati je odvisno od tega kaj smo jim sposobni ponuditi.

Vzporedno z dograditvijo Marine ob Žusterni  so  vodni športi lahko tisti segment, kjer lahko Koper unovči svoj, danes neizkoriščen človeški in naravni kapital. Bodočim turistom bo Koper  ponudil aktivno preživljanje dopusta na morju s ponudbo šol jadranja, veslanja, plavanja, vsem starostnim strukturam, izvedbo tekmovanj v vodnih športih, podobno kot to počnejo zimski športno – turistični centri. Preostala športna infrastruktura, ki jo Koper že premore bo sestavni del osnovne ponudbe vključno z vsemi zmogljivostmi, znamenitostmi mesta in zaledja.  Uspešni in v svetu priznani jadralci, kajakaši, veslači,  plavalci in drugi športniki v olimpijskih disciplinah vodnih in drugih športov so neizkoriščen potencial, ki se bo aktiviral tudi z organizacijami različnih tekmovanja na svetovni ravni, kar bo Kopru zagotovilo sloves športno –  turističnega centra.

1

STANOVANJE NAPRODAJ

Stanovanje 133-S4

Prostorno stanovanje je razporejeno v treh etažah. Ima zunanji dostop in zavzema zadnje tri etaže večstanovanjske hiše. Bivalni in kuhinjski del z jedilnico sta ločena. Spalni del zajema dve spalnici in kabinet, ki ga je mogoče spremeniti v manjšo sobo.

TEHNIČNI LIST

ETAŽNOST  P+N+M
PARK. MESTA  1+2
NADSTROPJE PRITLIČJE, 1. NADSTROPJE, MANSARDA
PROSTOR 149,23 m2

KVADRATURE

1 predprostor 2,56 m2
2 wc 1,80 m2
3 kuhinja z jedilnico 37,95 m2
4 stopnišče 10,92 m2
5 bivalni prostor 27,23 m2
6 kabinet 9,19 m2
7 hodnik 2,82 m2
8 spalnica z garderobo 18,65 m2
9 otroška soba 15,12 m2
10 utility 4,84 m2
11 kopalnica 1 9,84 m2
12 savna 4,10 m2
13 kopalnica 2 3,70 m2
14 jacuzzi s predprostorom 14,76 m2
STANOVANJSKA POVRŠINA 163,48 m2
15 dvorišče 32,74 m2
16 terasa 1 32,64 m2
17 terasa 2 15,25 m2
18 terasa 3 11,22 m2
19 balkon 1 6,44 m2
20 balkon 2 1,96 m2
SKUPNA PRODAJNA POVRŠINA 263,73 m2

GALERIJA

Naročite se na ogled

Kontaktirajte nas